Effectieve vet verbrandingsworkout in 20min

Effectieve work out van 20 minuten

Je hoeft niet elke dag bezig te zijn met veel tijd stoppen in het sporten. Je kan er ook voor kiezen om 4 maal per week een intensievere work out te doen. Hiermee ben je afgepeigerd maar het bespaart tijd en je traint je lichaam heel intensief!

Er is onderzocht dat een workout van vier tot zes maal dertig seconden sprinten (wel met een minuut rust hier tussendoor), effectiever is dan een workout van met een halfuur of uur met een constant niveau. Als je explosiever traint verbrand je dus ook sneller calorieen.

Voordelen van dit programma

Je bent binnen 20 minuten klaar. Je verbrandt snel vet voelt je veel fitter!  

Voor dit programma heb je wel wat producten nodig, namelijk een matje, een stoel en een springtouw.

Onderstaande oefeningen kan je twee keer uitvoeren met twee minuten rust ertussen. Als je dit schema ook nog eens drie keer in de week aanhoudt zal je merken hoe fit je wordt!

Vergeet de warming up niet! Een effectieve manier om al je spieren warm te krijgen is door een minuut te gaan touwtje springen. Dit is ook een van de beste manieren om vet te verbranden!

Als je net begint, doe het dan eerst maar een keer en bouw het rustig uit.

  1. Gehele lichaam

Ga rechtp staan met voeten op schouderbreedte en buig door je benen en zet hierbij je handen op de grond. Stap eerst met je rechtervoet en daarna met je linkervoet naar achteren zodat je in een plank-positie komt (lijkt op een push-up). Stap met je rechtervoet en vervolgens je linkervoet richting je handen en ga weer  rechtop staan.

2.Onderlichaam
Plaats de voeten op schouderbreedte, strek je armen voor je uit op schouderhoogte en buig je benen 90 graden alsof je wilt gaan zitten. Duw je billen naar achteren, borst naar voren, schouders laag, je hiel stevig in de grond en kom weer omhoog. Je moet je gewicht op je hielen voelen.

  1. B orst en triceps
    Ga op je knieën op een mat zitten. Zet je handen voor je, zodat ze direct onder je schouders zijn. Zorg dat je lichaam vanaf je kruin tot aan je knieën een rechte lijn vormt, span je de buikspiere strak aan, je ellebogen wijzen iets naar achteren. Laat je lichaam naar de grond zakken en duw jezelf weer omhoog. Gaat dat makkelijk? Probeer dan eens een push-ups op handen en voeten.
  2. Onderrug
    Ga op handen en knieën zitten, strek één been uit en je tegenovergestelde arm. Let op dat je je naar de grond tussen je handen blijft kijken en hou je hoofd in één lijn met je rug. Houd deze houding twee tellen vast en laat vervolgens je arm en been rustig zakken. Wissel nu van arm en been.

5.Triceps
Ga op het puntje van je stoel zitten. Plaats je handen naast je billen op de rand van het zitvlak, vingers wijzen naar voren. Strek je armen uit, zodat je billen loskomen van de stoel, verplaats je billen iets naar voren (zodat ze net voor het zitvlak uitkomen). Laat je lichaam richting de grond zakken door je armen te buigen. Duw jezelf weer omhoog door je armen te strekken.   

 

 

Leave a Comment