Thuiscardio voor vetverbranding

Kan ik ook thuis mijn eigen fitnesskamer maken?

Dit is zeker mogelijk, echter heb je hier wel een schuur, zolder of kelder voor nodig waarin je genoeg ruimte hebt om wat apparaten neer te zetten. Je kunt kiezen voor apparaten waarmee je vooral de cardio traint en apparaten die bedoeld zijn voor krachttrainingen. In dit artikel worden de cardio apparaten besproken. In dit artikel worden de kracht apparaten besproken

Cardio

Als je deze apparature nieuw koopt kan dit best wel wat geld kosten. Is het budget niet zo groot maar wil je toch graag thuis sporten? Vraag aan vrienden en familie rond of zij nog apparaten hebben staan die zij niet gebruiken. Als dit niet het geval is kun je er voor kiezen om via marktplaats tweedehands artikelen aanschaffen.

Loopband

Een van de bekendste cardio apparaten zijn de loopbanden. Als je van hardlopen houdt is dit een ideaal apparaat omdat je altijd thuis kunt hardlopen, zelfs als het weer zeer slecht is. Zo belemmert je dit niet om te gaan sporten! Doordat je continu op een loopband staat vraagt dit ook minder van je gewrichten en spieren omdat zij niet continu een terugslag krijgen van het lopen op asfalt. Dit betekend echter niet dat het minder zwaar is!

Hometrainer

Ook dit apparaat zal je bekend voorkomen. Trainen op een hometrainer thuis heeft veel voordelen omdat je ook nu niet afhankelijk bent van het weer. Je kan bij wijze van spreken de tv voor je neus zetten en een show kijken terwijl je zelf de kilo’s eraf aan het sporten bent! Fietsen op een hometrainer is hiernaast ook minder belastend omdat je alleen je onderlichaam traint.

Roeitrainer

Dit apparaat ken je waarschijnlijk ook wel, maar zal misschien nooit in je opgekomen zijn op te kopen. Met roeien verbrandt je namelijk zeer veel calorieën omdat je het gehele lichaam traint.

Crosstrainer

De crosstrainer zal je ook niet onbekend zijn. Bij dit apparaat worden zowel je bovenlichaam als onderlichaam getraind. Voor de afwisseling kun je kiezen om vooruit of achteruit te lopen. Net zoals bij de meeste apparaten waarop je thuis traint kan je ervoor kiezen om een show op te zetten zodat je niet alleen bezig bent met sporten maar ook met ontspanning. Dit kan het sporten bevorderen.

Spinningfiets

Voor de echte actievelingen onder ons is het aan te raden om een spinningfiets te kopen. Dit is zeer intensief en hiermee zal je dus ook veel calorieën verbranden. Omdat je een tv voor de spinningfiets kan neerzetten is het mogelijk om verschillende programma’s aan te schaffen. Tegenwoordig staat er ook veel spinning lessen op youtube die je op kan zetten. Hiermee wordt je alsnog een soort van begeleid door iemand die er verstand van heeft, en dit kan weer net motiveren om tot het gaatje te gaan!

Al deze apparaturen tegelijkertijd aankopen kost een hele klap geld. Daarom is het beste om er gewoon een van uit te kiezen waarbij jij je het fijnst voelt en natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk: welke het best in het budget past!

Leave a Comment