Zo val je af door koolhydraatarm te eten

Als je een blessure hebt opgelopen of je minder kans hebt om te sporten is het belangrijk om je voeding aan te passen. Als je minder sport heb je ook minder koolhydraten nodig waardoor het noodzakelijk is je voeding hierop aan te passen. Koolhydraten rijk eten kun je vermijden door de volgende gerechten voor jezelf klaar te maken.

Kabeljauw met groentes

Dit gerecht bevat vrijwel geen koolhydraten en het is makkelijk om te bereiden in de oven, wat wil je nog meer!

Om dit gerecht te maken voor vier personen heb je het volgende nodig:

  • 4 kabeljauwfilets (100-150 gram)
  • 2 courgettes
  • Rode paprika’s
  • Wortels
  • Rode uien
  • Tomaten
  • Tomatenpassate
  • Olijfolie
  • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Stel eerst de oven in op 200 graden.

Snij de rode uien, snijd de wortel in stukjes en doe de overige groenten in grote stukken klaarmaken.

Mix de groentes door elkaar en zet het voor ca. 10 minuten in de oven.

Haal het eruit en voeg de tomatenpassate toe.

Snijd de kabeljauwfilets in grove stukken en leg deze bij de saus. Duw de vis licht aan zodat ze in de saus liggen.

Breng op smaak met italiaanse kruiden, en voeg eventueel zwarte peper toe.

Zet nu alles voor ca. 15 minuten in de oven, totdat alles gaar is.

Lasagne met broccoli en champignons

Normaal zitten er in lasagne wel koolhydraten maar via dit recept niet meer.

Om dit gerecht te maken voor 2 porties heb je het volgende nodig:

  • 250 gr broccoli
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 ui
  • roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el mosterd
  • 100 ml crème fraîche 1,3 khd
  • 100 gr geraspte kaas 0 khd indien zelf geraspt
  • 250 gr kastanje champignons 1 khd
  • 1 tl tijm
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el tomatenketchup
  • peper en zout
  • 1 courgette

Bereidingswijze:

Snijd de brocolli in kleine stukjes en kook deze gedurende drie minuten in de bouillon. Haal je stukjes brocolli uit de bouillon en speel het dan koud af en laat het uitlekken in een vergiet. Snij er vervolgens plakjes van. De bouillon moet je bewaren.

Snij de ui en fruit deze in de boter. Knijp hierna een teentje knoflook hierboven uit en voeg dan 200 ml van de bouillon toe. Roer daarna de mosterd, crème fraîche en de helft van de kaas erdoor. Verwarm en voeg arrowroot toe tot een mooi gebonden saus ontstaat. Meng de helft van de saus door de broccoli.

Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een droge pan op hoog vuur tot ze garen. Voeg tijm, tomatenpuree en ketchup toe. Als het te flauw smaakt, gebruik dan peper en zout.

Snijd de courgette in dunne plakjes. Dit werkt het beste met een goede dunschiller of een fijne kaasschaaf.

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Maak laagjes in een ingevette ovenschaal: broccoli, plakjes -rauwe- courgette, champignonmengsel en sluit af met een laag geraspte kaas.

Laat de lasagne 25 minuten in de oven tot het gaar is.

Leave a Comment